Smarthus: Fremtid

Å skrive om fremtidens Smarthus er utfordrende, fordi teknologien allerede er kommet lenger enn de fleste av oss kan fatte.

Et framtidsscenario: Du våkner, og huset merker det, setter på kaffen og musikken du liker. Musikken følger deg når du går fra rom til rom, men slår seg av når du kommer til kjøkkenet, da slås tv’en på med ditt favorittprogram. Når du er klar til å gå ut, rygges bilen automatisk ut av garasjen. Huset sikres, temperaturen settes ned og Smarthuset går i «standby» modus. Men dette er ikke fremtid. Alt dette er mulig i dag, utrolig nok.

Så hva kan vi tro at et fremtidens Smarthus vil tilføre oss?
Det er nok brukergrensesnittet som vil endre seg mest, som vil bestå av en blanding av stemmekontrollerte og autonome tjenester. Mye vil skje basert på sensorer, og huset vil utføre de fleste tjenester automatisk. De gangen vi ønsker korreksjoner, bare ber vi om det. Så enkelt.

(Bilde)

Så våre barn våkner kanskje i et hus som merker hvilken form man er i, setter på musikk i forhold til det og lager en ernæringsrik frokost basert på fysisk tilstand. Medisinske forhold utenom det normale vil bli varslet. En oversikt over gjøremål blir gitt via holografiske grensesnitt, før man forlater Smarthuset og fraktes av en førerløs bil til jobben.

Hva enn som kommer, er det sikkert at fremtidens Smarthus blir spennende å følge.

Ta kontakt med din elektriker for å få råd om hva som passer best for deg, både i dag og i morgen.

Finn elektriker

Hvis du vil ha tak i en elektriker kan du finne din elektriker her!

Finn elektriker